Product omschrijving:
Deze heerlijke vruchtengries brengt u even terug in de tijd. Terug naar die goede oude tijd met onderstaand grootmoeders recept:
Breng 1 liter volle melk aan de kook, voeg al roerend 200 gram vruchtengries toe. Laat het geheel +/- 7 minuten doorkoken totdat het geheel opgedikt is. Blijf voortdurend roeren. Spoel de vorm waarin u de vruchtengries wenst om in koud water, giet de vruchtengries erin en laat het geheel afkoelen en opstijven. Om eventuele vellen te voorkomen kunt u er suiker overheen strooien.
Vruchtengries per bakje is 200 gram.
Voedingswaarde vruchtengries, per 100 gr:
Energie | 1525 / 360 KJ / kcal |
Vetten | 2,6 g / 100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 0,6 g / 100 g |
Koolhydraten | 75,6 g / 100 g |
Waarvan suikers | 43,8 g / 100 g |
Eiwitten | 5,3 g / 100 g |
Zout | 0,013 g / 100 g |
Ingrediënten vruchtengries
:
TARWEgriesmeel, Suiker, Rozijnen, Kersen (kersen, glucose-fructosesiroop, suiker, zuurteregelaar (E330), conserveermiddel (E202, E220 (SULFIET)), kleurstoffen (E120, E133, E150a)), Sinaasappel (sinaasappel, glucose-fructose siroop, suiker, zuurteregelaar (E330)), Katoenzaadolie, Citroen (suiker, citroen, gemodificeerd aardappelzetmeel), Emulgator (E414), Aroma, Maltodextrine
Tarwe, Sulfiet
De vruchtengries koel en droog bewaren.
Houdbaarheid circa 3 maanden.
Als u de pudding luchtiger wenst, schep dan door de nog warme pap een stijfgeklopt eiwit. Nu niet meer roeren dan nodig is.