Product omschrijving:
Voor de Pittig Belegen moet je even geduld hebben. 6 maanden rijping is nodig om deze volle en pittige smaak te ontwikkelen. In deze periode wordt de kaas met liefde behandeld. De kaas krijgt maar een dun korstje waardoor een extra intense smaak ontstaat. Dit proef je in deze Pittig Belegen kaas bedoeld voor kenners. Lekker pittig!
Voedingswaarde uit de Beemster, per 100 gr:
Energie | 1669 / 402 KJ / kcal |
Vetten | 33,0 g / 100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 23,8 g / 100 g |
Koolhydraten | 0,0 g / 100 g |
Waarvan suikers | 0,0 g / 100 g |
Eiwitten | 26,2 g / 100 g |
Zout | 1,88 g / 100 g |
Ingrediënten uit de Beemster
:
Gepasteuriseerde koemelk (NL), zout, zuursel, vegetarisch stremsel, kleurstof: E160b(ii)
Koemelkeiwit
De gevacumeerde kaas blijft buiten de koelkast 1 maand vers, in de koelkast 2 maanden. Als u de kaas uit het vacuum haalt adviseren wij de kaas in de koelkast te bewaren. Gemiddelde houdbaarheid is dan 2 weken.
Om extra van de kaas te kunnen genieten adviseren wij om deze een half uur voor gebruik uit de koelkast te halen.
Een uitstekende kaas voor het gratineren van ovenschotels en gerechten, maar ook lekker pittig in salades.