Product omschrijving:
Grote gele rozijnen.
Rozijnen worden gezien als snoepjes en zijn vooral bij kinderen enorm populair. Wat men vaak niet weet is dat deze gedroogde druiven vol zitten met ijzer. IJzer is een belangrijk mineraal bij het zuurstoftransport in het bloed.
Verder zijn rozijnen ook rijk aan calcium. Calcium is een belangrijk bestanddeel voor de botten en botvorming. Verder bevatten rozijnen veel vezels. Deze vezels zorgen voor een goede spijsvertering en een snel verzadigd gevoel.
Ook zitten er in rozijnen veel vitamine B, deze vitamine is onder andere goed voor de hart- en bloedvaten. Verder bevatten de rozijnen ook nog antioxidanten in de schil, deze antioxidanten beschermen het lichaam tegen afvalstoffen.
Voedingswaarde rozijnen, per 100 gr:
Energie | 1396 / 329 KJ / kcal |
Vetten | 1,0 g / 100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 0,3 g / 100 g |
Koolhydraten | 75,1 g / 100 g |
Waarvan suikers | 72,4 g / 100 g |
Eiwitten | 3,1 g / 100 g |
Zout | 0,062 g / 100 g |
Ingrediënten rozijnen
:
Rozijnen, Zonnebloem olie, Conserveermiddel (E220) (SULFIET)
Sulfiet
De grote gele rozijnen koel en droog bewaren.
Houdbaarheid circa 6 maanden.
Rozijnen zijn heerlijk als een tussendoortje. Maar probeer de rozijnen ook eens door de kwark, yoghurt of fruitsalade te mengen.
Zelf fanatiek in de keuken dan zijn de rozijnen een perfect ingrediënt? Als u zelf brood gaat bakken probeer de rozijnen eens door het deeg te doen voor een lekkere combinatie. Rozijnen zijn ook heerlijk door de appeltaart, in combinatie met een hartig gerecht of door een zelfgemaakte mueslireep of koekjes.