Product omschrijving:
Gepelde pompoenpitten.
De pitten afkomstig van de pompoen zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Doordat de pompoenpit zo enorm veel verschillende voedingsstoffen bezit vormen de pitten een ware voedingsbron verpakt in een klein pitje.
Pompoenpitten zijn rijk aan omega 3 vetzuren (die het cholesterol doen dalen), deze stof zorgt ervoor dat de kans op hart- en vaatziekten verkleind wordt. Daarnaast zijn pompoenpitten ook hoog aan antioxidanten. Antioxidanten beschermen tegen ziekte en vermoeidheid, het versterkt op die manier het immuunsysteem.
Pompoenpitten zijn ook een rijke bron aan zink. Zink is belangrijk voor het lichaam. Zo is zink belangrijk voor je slaap, je humeur, je smaak en geur, de ogen en de huid, het regelen van de suikerspiegel en het mannelijke hormoon testosteron.
Voedingswaarde pompoenpitten, per 100 gr:
Energie | 2375 / 574 KJ / kcal |
Vetten | 47,2 g / 100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 11,1 g / 100 g |
Koolhydraten | 2,7 g / 100 g |
Waarvan suikers | 1,3 g / 100 g |
Eiwitten | 30,3 g / 100 g |
Zout | 0,025 g / 100 g |
Ingrediënten pompoenpitten
:
Pompoenpitten
-
De pompoenpitten koel en droog bewaren.
Houdbaarheid circa 4 maanden.
Pompoenpitten kunnen prima als snack gegeten worden of door de kwark, yoghurt, smoothie of salade gemengd worden. De pompoenpitten zijn dan wel lekkerder als u ze even zelf roosterd in een droge koekenpan.
De pompoenpitten zijn ook heerlijk door zelfgebakken brood en koekjes!