Product omschrijving:
Ongebrande en ongezouten Macadamia’s.
Macadamianoten komen oorspronkelijk uit Australië en Sulawesi. De Macadamianoten zijn lastige en dure noten om te telen omdat de eerste noten pas na zes jaar geoogst kunnen worden.
Macadamianoten zijn een rijke bron aan vitaminen. Er zit vooral veel vitamine B1 in de macadamianoot. Vitamine B1 (ook wel thiamine genoemd) is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam, de werking van de hartspier en het zenuwstelsel.
In de Macadamianoten zitten naast veel vitaminen ook veel mineralen. Mangaan en koper zijn de meest voorkomende mineralen in de macadamianoot. Koper zorgt voor de ontwikkeling van de botten en een betere ijzeropname. Mangaan is een belangrijk onderdeel bij de energiestofwisseling.
Net zoals Amandelen en Walnoten kunnen Macadamianoten erg goed helpen in een dieet dat hart- en vaatziekten voorkomt. Dit komt doordat er in Macadamianoten onverzadigde vetzuren zitten.
Voedingswaarde macadamia, per 100 gr:
Energie | 3240 / 786 KJ / kcal |
Vetten | 76,1 g / 100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 11,9 g / 100 g |
Koolhydraten | 13,4 g / 100 g |
Waarvan suikers | 4,1 g / 100 g |
Eiwitten | 7,8 g / 100 g |
Zout | 0,010 g / 100 g |
Ingrediënten macadamia
:
MACADAMIA'S
Noten
De ongebrande en ongezouten noten koel en droog bewaren.
Houdbaarheid circa 3 maanden.