Product omschrijving:
Ongebrande en ongezouten Cashewnoten.
Cashewnoten worden in Nederland gezien als een snack, maar deze snack vol van eiwitten worden ook vaak gebruikt in gerechten. Een veel voorkomend gerecht waar Cashewnoten in gebruikt worden is een rijstgerecht.
In Cashewnoten zitten ook veel mineralen. De mineralen welke het meest in de cashewnoten voorkomen zijn koper, ijzer, fosfor, magnesium en zink. Koper zorgt voor de ontwikkeling van de botten en een betere ijzeropname. De magnesium zorgt in combinatie met calcium en fosfor voor de opbouw van de botten.
Naast mineralen bevatten Cashewnoten veel vitaminen. Vooral de vitamine B1 (onderdeel van de energievoorziening van het lichaam) en vitamine E (beschermstof voor cellen in het lichaam).
Naast de vele eiwitten, mineralen en vitaminen bevatten Cashewnoten ook onverzadigde vetzuren. Deze onverzadigde vetzuren werken cholesterol verlagend.
Voedingswaarde cashewnoten, per 100 gr:
Energie | 2554 / 616 KJ / kcal |
Vetten | 48,9 g / 100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 8,8 g / 100 g |
Koolhydraten | 20,8 g / 100 g |
Waarvan suikers | 5,0 g / 100 g |
Eiwitten | 21,2 g / 100 g |
Zout | 0,025 g / 100 g |
Ingrediënten cashewnoten:
CASHEWNOTEN
Noten
De ongebrande en ongezouten noten koel en droog bewaren.
Houdbaarheid circa 3 maanden.
Cashewnoten zijn heerlijk als snack, maar ook heerlijk door de kwark, yoghurt of smoothie.
Bent u zelf fanatiek in de keuken? Maak dan uw eigen Cashewnotenpasta, verwerk de Cashewnoten door een rijstgerecht voor wat extra smaak of verwerk de Cashewnoten door uw zelfgebakken brood.