Product omschrijving:
De Bon Repas is een authentieke gatenkaas gemaakt van gethermiseerde melk. Deze boerderijkaas wordt bereid volgens uniek recept en heeft een ongekende smeuïgheid. De smaak is heel toegankelijk en iets zoet. De kaas is vernoemd naar de polder Bonrepas, gelegen in de Krimpenerwaard. Bon Repas betekent in het Frans ‘goede maaltijd’.
Om de gaten in het zuivel te krijgen, worden er propionzuur bacteriën toegevoegd tijdens het bereidingsproces. In het rijpingsproces zorgen deze bacteriën voor de grote gaten in het zuivel. Om deze bacteriën actief te maken, wordt de Bon Repas eerst 14 dagen op hoge temperatuur (20 graden) gerijpt. Hierdoor gaat de kaas ook wat bollen. Maar door de toevoeging van een extra culture krijgt de kaas een rijke smaak met een boerenluchtje, dit maakt het juist tot een unieke smaak. In totaal heeft deze gatenkaas 8 weken liggen rijpen in ons pakhuis. Het resultaat is een unieke gatenkaas van de boerderij met een bijzonder smedig karakter. Lekkere zoete en milde boerensmaak.
LET OP: Als wij de Bon Repas moeten versturen dan trekken wij deze vacuum. Hierdoor trekken wij de lucht uit de kaas en worden de gaten samen getrokken. Hierdoor ontvangt u een kaas zonder gaten.
Voedingswaarde Bon Repas, per 100 gr:
Energie | 1534 / 370 KJ / kcal |
Vetten | 30,0 g / 100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 20,0 g / 100 g |
Koolhydraten | 0,0 g / 100 g |
Waarvan suikers | 0,0 g / 100 g |
Eiwitten | 23,0 g / 100 g |
Zout | 1,6 g / 100 g |
Ingrediënten Bon Repas
:
Gethermiseerde koemelk (NL), zout, zuursel, dierlijk stremsel, natriumnitraat: E251, propionzuur
Koemelkeiwit, lactose
De gevacumeerde kaas blijft buiten de koelkast 1 maand vers, in de koelkast 2 maanden. Als u de kaas uit het vacuum haalt adviseren wij de kaas in de koelkast te bewaren. Gemiddelde houdbaarheid is dan 2 weken.
Om extra van de kaas te kunnen genieten adviseren wij om deze een half uur voor gebruik uit de koelkast te halen.
Een bijzondere smaakcombinatie, deze zoete kaas is heerlijk op de tosti maar ook de perfecte basis voor de Hollandse kaasfondue.