Product omschrijving:
Gepelde ongebrande en ongezouten Amandelen met vlies.
De Amandelen worden vaak gezien als noten, terwijl het eigenlijk zaden zijn. Amandelen worden vandaag de dag gezien als een van de meest gezonde noten/zaden door de vele voordelen voor de gezondheid. Dagelijks een handje Amandelen, zo’n 24 stuks, kan helpen de ‘slechte’ cholesterol te verlagen en de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen.
Amandelen bevatten veel vitamine E. Deze vitamine is een belangrijk antioxidant welke de cellen in het lichaam beschermt tegen giftige stoffen. Daarnaast zijn Amandelen rijk aan kalium en bevatten weinig natrium, dit heeft een positief effect op de bloeddruk.
Daarnaast zijn Amandelen rijk aan vezels. Hierdoor worden de darmen gestimuleerd en wordt de kans op verstoppingen in de darmen verminderd.
Voedingswaarde amandelen, per 100 gr:
Energie | 2728 / 659 KJ / kcal |
Vetten | 55,8 g / 100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 3,7 g / 100 g |
Koolhydraten | 14,0 g / 100 g |
Waarvan suikers | 3,8 g / 100 g |
Eiwitten | 21,7 g / 100 g |
Zout | 0,013 g / 100 g |
Ingrediënten amandelen
:
AMANDELEN
Noten
De ongebrande en ongezouten noten koel en droog bewaren.
Houdbaarheid circa 3 maanden.
De bruine Amandelen zijn heerlijk als snack, omdat het dezelfde smaak heeft als een bitterkoekje. Maar de Amandelen zijn ook heerlijk door de kwark, yoghurt of smoothie en als topping over de salade.
Als u zelf fanatiek in de keuken bent zijn er talloze opties en recepten waarbij Amandelen verwerkt worden. Bak bijvoorbeeld uw eigen Amandeltaart, maak uw eigen Amandelijs of gebruik de Amandelen door het deeg bij uw zelfgebakken brood.
U kunt van Amandelen ook uw eigen Amandelmeel en Amandelmelk maken!